Održana prva škola zelene politike

Centar za zelene politike organizovao je prvu političku školu na temu Zelene politike i kampanje. Prva politička škola organizovana je na Divčibarama u trajanju od 31. marta do 2. aprila, i na njoj se okupilo četrdesetak aktivista i aktiviskinja.

Tokom škole obrađene su teme poput istorije zelene politike, zeleno-leve ideologije i politike, socijalne i ekološke krize i urbane mobilnosti. U drugom delu škole fokus je bio na praktičnim veštinama poput vođenja kampanje.

Učesnici i učesnice škole imali su priliku da slušaju predavanja i razgovaraju sa narodnim poslanicima iz Zeleno-levog kluba, Ne davimo Beograd Đorđem Pavićevićem i Radomirom Lazovićem.

Posebno nam je drago što je deo prve političke škole bila i Amelija Vomak, dojučerašnja koliderka Zelene partije Engleske i Velsa. Amelija je pričala o svojim iskustvima iz lokalnih kampanja i kako što uspešnije organizovati kampanju od vrata do vrata.

Ova politička škola predstavlja prvi u nizu edukativnih događaja koji će Centar za zelene politike organizovati ove godine u cilju unapređenja znanja i boljeg razumevanja zelenih politika.