Center for green politics

Centar za zelene politike je organizacija koja u fokus svog rada stavlja obrazovanje, informisanje, razvoj i promociju zelenih i levih politika, kao i podršku drugim progresivnim akterima.

OBRAZOVANJE ZA ZELENE POLITIKE

U cilju proširenja znanja o zelenim politikama razvijamo i implementiramo različite obrazovne programe.

Naši programi političkog obrazovanja imaju za cilj da osnaže ljude da preuzmu ključnu ulogu u sprovođenju socio-ekološko-ekonomske transformacije.

VIŠE O VIZIJI OBRAZOVANJA
Razvoj zelene ideje

Kroz istaživanje, analizu, kreiranje i razvoj stateških predloga kao i predloga praktičnih poltika doprinosimo razvoju zelene ideje.

U razvoju zelene ideje sarađujemo sa ekspertima, aktivistima, organizacijama, političkim akterima, akademijom i svim koji žele da udruženo doprinesemo kreiranju socijalno pravednog i ekološki održivog društva.

o ZELENIM POLITIKAMA
PODRŠKA LOKALNIM GRUPAMA

Promena dolazi sa lokala!

U cilju izgradnje društva baziranog na solidarnosti, jednakosti i ekološkoj mudrosti podržavamo sve one koji se bore za svakodnevno bore na različite načine za ove i slične ciljeve.

KAKO DA VAS PODRŽIMO

Latest posts

Beograd među reklamama i bilbordima
|
Zamislite kada bi u Beogradu na mestu svakog bilborda bilo po jedno drvo, a umesto reklama koje samo naružuje fasade, zeleni zidovi, grad bi bio mnogo lepše, čistije i srećnije mesto za život.
O zelenoj ideji, i zelenim politikama
|
Publikacija "O zelenoj ideji, i zelenim politikama" nudi pregled osnovnih zelenih vrednosti i politika, uz opis odnosa ovih politika sa drugim bliskim idejama. Dat je prikaz nekih od najvećih globalnih izazova današnjice i kako zelene politike mogu doprineti rešavanju ovih izazova. Publikacija nas zove da uskočimo u zečju rupu i otkrijemo čitav prostor neslućenih mogućnosti. Dekolonizujemo maštu. Održiv i pravedan svet tada postaje moguć.
Kako do funkcionalnog, priuštivog i održivog prevoza u Beogradu?
|
Centar za zelene politike vas poziva na panel diskusiju i razgovor o tome kako učiniti javni prevoz u Beogradu funkcionalnijim, priuštivijim i održivijim. Panel će biti održan u nedelju, 10. decembra od 17h u prostorijama Impact Huba u Beogradu, Makedonska 21.
Više mernih mesta = više zagađenja
|
Ove godine, sa početkom grejne sezone stigao je i Godišnji izveštaj Agencije za zaštitu životne sredine o stanju kvaliteta vazduha u Republici Srbiji za 2022. godinu. Pomalo je stigao i kao iznenađenje jer smo prošle godine morali da ga čekamo skoro do decembra. Novi izveštaj samo potvrđuje poznato stanje, a to je da je vazduh zagađen gotovo svuda gde se vrši merenje.
Metali za zelenu i digitalnu Evropu
|
Ova publikacija daje kratak pregled metala i retkih zemalja, potrebnih za zelenu i digitalnu tranziciju i smernice o tome šta je potrebno uraditi kako bi se uspostavila što je moguće više kružna ekonomija ovih metala.
Superćelijske oluje u vrtlogu senzacionalizma i teorija zavere
|
Superćelijske oluje su meteorološki fenomen koji se razlikuje od običnih oluja po svom organizovanom karakteru, a često ih prate ekstremno snažni vetrovi i velike količine padavina. Prema Nacionalnoj meteorološkoj službi Sjedinjenih Američkih Država, superćelijske oluje su najopasniji oblici oluja i mogu proizvesti intenzivne vrtloge, uključujući dugotrajne i snažne tornade, kao i veliku gradonosnu kišu.